Kiszonki i Zakwasy

Ekologiczna kiszona kapusta biała

100 % POLSKA PRODUKCJA

13,00 

Darmowa dostawa od 200 zł

Brak w magazynie

Ekologiczna kiszona kapusta to produkt idealny do walki z zimowymi drobnoustrojami. Warzywa kiszone, poddane fermentacji zyskują więcej składników mineralnych niż surowe, a kiszenie jest metodą tradycyjną, co dodatkowo wpływa na zachowanie tych witamin w produkcie na dłuższy czas. Kapusta kiszona to idealny dodatek do zup, tradycyjnego bigosu czy surówki. Potrawa cechuje się długą trwałością oraz kwaśnym smakiem, który jest wynikiem powstawania kwasu mlekowego w trakcie fermentacji. Co istotne, kiszona kapusta nie jest poddawana pasteryzacji. Kapusta pochodzi z cenionego gospodarstwa w Klukowej Hucie Marka Szutenberga.

Zobacz pełen opis

Tylko naturalne
składniki

Bez zagęszczaczy
i konserwantów

Starannie
wyselekcjonowane

Pakujemy solidnie
i bezpiecznie

Dlaczego warto ?

Kapusta polecana jest przy dietach odchudzających ze względu na jej niskokaloryczność i lekkostrawność. Kapusta kiszona bogata jest w przeciwutleniacze - karotenoidy i polifenole. Niszczą one wolne rodniki i chronią przed szkodliwym działaniem stresu oksydacyjnego, który odpowiada za powstawanie stanów zapalnych i neurodegeneracyjnych w organizmie. Produkt zawiera również witaminę K1 oraz pewne ilości witaminy K2, w składzie kapusty kiszonej znajdują się także sole mineralne, takie jak: wapń, żelazo, magnez i potas.

Składniki

Kapusta biała

Sól

Pojemność

900 ml

Sposób przechowywania

Przechowywać w lodówce w temperaturze 2-8°C

O produkcie

Ekologiczna kiszona kapusta to produkt idealny do walki z zimowymi drobnoustrojami. Warzywa kiszone, poddane fermentacji zyskują więcej składników mineralnych niż surowe, a kiszenie jest metodą tradycyjną, co dodatkowo wpływa na zachowanie tych witamin w produkcie na dłuższy czas. Kapusta kiszona to idealny dodatek do zup, tradycyjnego bigosu czy surówki. Potrawa cechuje się długą trwałością oraz kwaśnym smakiem, który jest wynikiem powstawania kwasu mlekowego w trakcie fermentacji. Co istotne, kiszona kapusta nie jest poddawana pasteryzacji. Kapusta pochodzi z cenionego gospodarstwa w Klukowej Hucie Marka Szutenberga.