Fazenda Cachoeira da Grama jest w rodzinie Carvalho Dias od 1890 roku. To wysokiej jakości ziarna odmiany yellow Bourbon, które rosną w brazylijskim regionie Vale da Grama, wulkanicznej doliny pomiędzy stanami Sao Paulo i Minas Gerais na wysokość od 1150 do 1400 m n.p.m. To właśnie tam znajduje się plantacja Fazenda Rainha, której właścicielem jest Luis Fernando de Carvalho Dias. Ziarna sprowadzane są i palone w palarni La Cava, która nadaje im ostatecznego charakteru. Kawa wypalana jest w sposób tradycyjny, craftowy w średnio-ciemnym stopniu. Zachwyci każdego miłośnika kawowej słodyczy oraz lekkiej kwasowości. Po zaparzeniu wyczuwalne są nuty karmelu, mlecznej czekolady oraz orzecha. Palarnia rekomenduje przygotowanie kawy w ekspresach ciśnieniowych takich jak ekspres automatyczny czy kolbowy, ale może być parzona również metodami alternatywnymi. Kawa Fazenda Caocheira jest idealna zarówno do espresso jak i kaw mlecznych.