Herbaty i Kawy

Kawa zbożowa orkiszowa BIO

100% Polska produkcja

10,00 

Darmowa dostawa od 200 zł

Brak w magazynie

Kawa zbożowa orkiszowa to napój kawowy przygotowany z orkiszu pochodzącego z gospodarstwa ekologicznego. Powstaje z palonych i zmielonych ziaren orkiszu, czyli jednego z najstarszych odmian pszenicy. Produkt ten zaliczany jest do kategorii kaw, które nie zawierają kofeiny dzięki temu mogą ją pić dzieci oraz kobiety w ciąży. Ekologiczna kawa orkiszowa to zdrowy napój o niezwykłym delikatnym orzechowym smaku z lekką nutą goryczy.  Napar można pić na gorąco lub na zimno. Doskonale smakuje bez żadnych dodatków, ale świetnie komponuje się również z dodatkiem cynamonu, kardamonu, imbiru, miodu, syropu waniliowego.

Zobacz pełen opis

Tylko naturalne
składniki

Bez zagęszczaczy
i konserwantów

Starannie
wyselekcjonowane

Pakujemy solidnie
i bezpiecznie

Dlaczego warto?

Większość z nas nie wyobraża sobie poranku bez wypicia filiżanki kawy, która ma na celu pobudzić na cały dzień. Niestety zwykła kawa zawiera kofeinę, która może uzależniać i nie jest wskazana dla osób z problemami żołądkowymi. Doskonałą alternatywą dla miłośników „małej czarnej” jest kawa zbożowa orkiszowa. Jest ona zdrowsza ponieważ nie zawiera kofeiny, ale mimo to pobudza do działania, dodaje energii i usprawnia pracę mózgu, dzięki czemu doskonale sprawdza się w stanach zmęczenia. Kawa orkiszowa to bogactwo wielu witamin i minerałów. W jej składzie możemy wyróżnić witaminy z grupy B, które odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Dzięki temu wypicie filiżanki tego typu kawy poprawia koncentrację i daje uczucie odprężenia. Występowanie witaminy A i E, które mają silne działanie antyoksydacyjne, pozwolą na zahamowanie procesów starzenia się skóry, zachowując jej młodzieńczy wygląd. Ponadto witamina D oraz wapń zadbają o mocne kości i zęby, zmniejszając ryzyko występowania osteoporozy. Kawa zbożowa orkiszowa to również bogactwo minerałów takich jak żelazo cynk, potas. Zawartość tych pierwiastków wspomaga wytwarzanie czerwonych krwinek, reguluje ciśnienie krwi oraz usprawnia pracę układu mięśniowego. Korzystnie wpływa na poprawę kondycji skóry, włosów i paznokci. Regularne picie kawy orkiszowej pozwala na usunięcie z organizmu „złego” cholesterolu. Bardzo ważnym składnikiem kawy orkiszowej są polifenole, które mają silne właściwości przeciwutleniające wspomagając układ krwionośny i chroniąc go przed ryzykiem chorób cywilizacyjnych. Napój zawiera również rodanid, który wspomaga odporność organizmu. Po ten rodzaj kawy sięgają nie tylko osoby ceniące sobie zdrowy tryb życia ale również ci którzy chcą zrzucić zbędne kilogramy. Kawa orkiszowa ma bowiem działanie przyspieszające trawienie i lekkie działanie przeczyszczające, usuwając przy tym toksyny z organizmu. Kawa zawiera również łatwo przyswajalne białka jest lekko strawna. Produkt zawiera gluten, który jest lepiej przyswajalny niż ten pochodzący z innych rodzajów zbóż. Dzięki swoim niezwykłym właściwościom kawa orkiszowa może być doskonałym suplementem każdej diety.

Składniki

100% palone ziarno pszenicy orkiszu, zawiera gluten

Waga

300g

Warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu

O produkcie

Kawa zbożowa orkiszowa to napój kawowy przygotowany z orkiszu pochodzącego z gospodarstwa ekologicznego. Powstaje z palonych i zmielonych ziaren orkiszu, czyli jednego z najstarszych odmian pszenicy. Produkt ten zaliczany jest do kategorii kaw, które nie zawierają kofeiny dzięki temu mogą ją pić dzieci oraz kobiety w ciąży. Ekologiczna kawa orkiszowa to zdrowy napój o niezwykłym delikatnym orzechowym smaku z lekką nutą goryczy.  Napar można pić na gorąco lub na zimno. Doskonale smakuje bez żadnych dodatków, ale świetnie komponuje się również z dodatkiem cynamonu, kardamonu, imbiru, miodu, syropu waniliowego.