Kiszonki i Zakwasy

Kimchi tradycyjne ekologiczne

100 % POLSKA PRODUKCJA

18,00 

Darmowa dostawa od 200 zł

Brak w magazynie

Kimchi to koreańska tradycyjna kiszonka, która składa się głównie z kapusty pekińskiej. Potrawa ta charakteryzuje się pikantnym i wyrazistym smakiem, a z czasem staje się bardziej kwaśna. Kiszonka jest ekologiczna, pożywna i niepasteryzowana. Przyprawy takie jak czosnek, imbir, chili i sos sojowy nadają potrawie orientalnego smaku, a nasz organizm może cieszyć się większą ilością składników odżywczych i witamin. Kiszonka jest uznana za jedną z najbardziej zdrowych potraw na świecie, a tradycyjny proces przygotowywania  i dzielenia się kimchi został wpisany na Listę Niematerialnego Dziedzictwa Kulturowego Ludzkości.

Zobacz pełen opis

Tylko naturalne
składniki

Bez zagęszczaczy
i konserwantów

Starannie
wyselekcjonowane

Pakujemy solidnie
i bezpiecznie

Dlaczego warto ?

W wersji surowej i niepodgrzanej zawiera najwięcej witamin. Ma zdolności przywracania naturalnej flory bakteryjnej dlatego często jest zalecana po antybiotykoterapii, chemioterapii i radioterapii. Kimchi jest bogate w witaminy C, B1, B2 i A , jest również źródłem bakterii kwasu mlekowego. Zawarta w chilli kapsaicyna ma właściwości bakteriobójcze i wzmacnia odporność. Produkt jest w 100% roślinny, przygotowany z certyfikowanych składników ekologicznych oraz niepasteryzowany. Odpowiedni dla wegan, osób z cukrzycą, kobiet w ciąży oraz karmiących, dla dzieci powyżej 6 miesiąca życia.

Sposób przechowywania

Zalecane jest przechowywanie w temperaturze 2-10°C

Składniki

Aromaty

Biała rzodkiew

Cebula

Chili

Czosnek

Imbir

Kapusta pekińska

Marchew

Miso

ryż

Sól

Sos sojowy

Pojemność

300g

O produkcie

Kimchi to koreańska tradycyjna kiszonka, która składa się głównie z kapusty pekińskiej. Potrawa ta charakteryzuje się pikantnym i wyrazistym smakiem, a z czasem staje się bardziej kwaśna. Kiszonka jest ekologiczna, pożywna i niepasteryzowana. Przyprawy takie jak czosnek, imbir, chili i sos sojowy nadają potrawie orientalnego smaku, a nasz organizm może cieszyć się większą ilością składników odżywczych i witamin. Kiszonka jest uznana za jedną z najbardziej zdrowych potraw na świecie, a tradycyjny proces przygotowywania  i dzielenia się kimchi został wpisany na Listę Niematerialnego Dziedzictwa Kulturowego Ludzkości.