Kiszonki i Zakwasy

Kiszona marchew z imbirem i chili

100 % POLSKA PRODUKCJA

13,00 

Darmowa dostawa od 200 zł

Brak w magazynie

Kiszona marchewka z imbirem i chili to idealny produkt na okres zimowy. Posiada wiele cennych minerałów, rozgrzewa i wspaniale smakuje. Produkt ma wiele zastosowań, pasuje w wersji  do obiadu,  kanapki i sałatek. Kiszonka wyrazistość smaku zawdzięcza chili i imbirowi, a z czasem nabiera intensywności. Polecana jest jako zdrowa wersja słodkiej przekąski. Jest to ciekawa alternatywa do ogórków, kapusty czy buraków. Zakwas pozostający po kiszonce możemy wypić lub dodać do zupy.

Zobacz pełen opis

Tylko naturalne
składniki

Bez zagęszczaczy
i konserwantów

Starannie
wyselekcjonowane

Pakujemy solidnie
i bezpiecznie

Dlaczego warto ?

Przede wszystkim kiszona marchew posiada bardzo mało kalorii, a mnóstwo witamin i minerałów. Marchew jest skarbnicą beta-karotenu – prowitaminy A z której w organizmie powstaje witamina A. Beta karoten poprawia wzrok, odporność i pomaga w walce z trądzikiem. Wspaniale również wpływa na naszą cerę. Imbir działa przeciwzapalnie, przeciwwirusowo i pomaga z nudnościami. Wspomaga również pracę wątroby i bywa pomocny w walce z wysokim cholesterolem. W papryczce chili znajdziemy potas, magnez, mangan i żelazo. Swój ostry smak zawdzięcza kapsaicynie, która ma działanie antybakteryjne, antynowotworowe, przeciwbólowe i przeciwcukrzycowe.

Składniki

Chili

Imbir

Marchew

Sól

Pojemność

350 g

Sposób przechowywania

Przechowywać w temperaturze 2-8 stopniach Celsjusza, po otwarciu należy spożyć w ciągu 14 dni.

O produkcie

Kiszona marchewka z imbirem i chili to idealny produkt na okres zimowy. Posiada wiele cennych minerałów, rozgrzewa i wspaniale smakuje. Produkt ma wiele zastosowań, pasuje w wersji  do obiadu,  kanapki i sałatek. Kiszonka wyrazistość smaku zawdzięcza chili i imbirowi, a z czasem nabiera intensywności. Polecana jest jako zdrowa wersja słodkiej przekąski. Jest to ciekawa alternatywa do ogórków, kapusty czy buraków. Zakwas pozostający po kiszonce możemy wypić lub dodać do zupy.