Syropy i Soki

Kombucha BIO Darjeeling

100 % Polska produkcja

15,00 

Darmowa dostawa od 200 zł

Brak w magazynie

Kombucha BIO Darjeeling to napój herbaciany, lekko mineralny, którego głównym składnikiem jest Darjeeling –czarna herbata rosnąca na niewielkim regionie Darjeeling w Indiach na wysokości ponad 2200m n.p.m. Herbata z której wytwarzany jest napój pochodzi z pierwszego zbioru w sezonie 2020 (First Flush) w wyniku czego powstaje napar posiadający jasny, złocisty odcień z wyśmienitym kwiatowym aromatem. Kombucha wytwarzana jest w procesie fermentacji przez symbiotyczną kulturę drożdży (SCOBY) i bakterii kwasu octowego po połączeniu z ciemnym cukrem trzcinowym. Kombucha BIO Darjeeling cechuje się delikatnym, owocowo-kwiatowym smakiem. Naszym zdaniem jest idealnym bezalkoholowym zamiennikiem piwa czy cydru, orzeźwia i dodaje energii.

Zobacz pełen opis

Tylko naturalne
składniki

Bez zagęszczaczy
i konserwantów

Starannie
wyselekcjonowane

Pakujemy solidnie
i bezpiecznie

Dlaczego warto?

Kombucha, jak inne produkty spożywcze poddane procesowi fermentacji działa leczniczo na mikrobiotę jelitową, dlatego pacjenci z Hashimoto i IBS stosują ją wspomagająco. Dodatkowo działa przeciwzapalnie, zawiera substancje wspomagające trawienie i przyspieszające metabolizm. Analizy składu tego napoju potwierdzają obecność wielu witamin takich jak: witaminy C, witamin z grupy B: B 1 , B 2 , B 6 , minerałów (cynku, magnezu, żelaza i miedzi), aminokwasów, enzymów, związków polifenolowych, sacharozy, glukozy i fruktozy. Napój może zawierać śladowe ilości alkoholu (ok. 0,5%), który powstał w procesie fermentacji. Nie wskazany jest dla kobiet w ciąży, matek karmiących piersią oraz dzieci.

Składniki

Filtrowana woda, mieszanka ekologicznych zielonych i czarnych herbat, kultury bakterii i drożdży, ekologiczny cukier trzcinowy

Pojemność

330 ml

Warunki przechowywania

Produkt należy przechowywać w lodówce.

O produkcie

Kombucha BIO Darjeeling to napój herbaciany, lekko mineralny, którego głównym składnikiem jest Darjeeling –czarna herbata rosnąca na niewielkim regionie Darjeeling w Indiach na wysokości ponad 2200m n.p.m. Herbata z której wytwarzany jest napój pochodzi z pierwszego zbioru w sezonie 2020 (First Flush) w wyniku czego powstaje napar posiadający jasny, złocisty odcień z wyśmienitym kwiatowym aromatem. Kombucha wytwarzana jest w procesie fermentacji przez symbiotyczną kulturę drożdży (SCOBY) i bakterii kwasu octowego po połączeniu z ciemnym cukrem trzcinowym. Kombucha BIO Darjeeling cechuje się delikatnym, owocowo-kwiatowym smakiem. Naszym zdaniem jest idealnym bezalkoholowym zamiennikiem piwa czy cydru, orzeźwia i dodaje energii.