Syropy i Soki

Kombucha BIO Keemun

100 % Polska produkcja

15,00 

Darmowa dostawa od 200 zł

Produkt dostępny. Wysyłka w ciągu 24h

Kombucha BIO Keemun to napój herbaciany, lekko mineralny, którego głównym składnikiem jest Keemun –uważana za jedną z najlepszych herbat na świecie, która pochodzi z prowincji Anhui w Chinach. Kombucha powstaje w procesie fermentacji przez symbiotyczną kulturę drożdży (SCOBY) i bakterii kwasu octowego po połączeniu z ciemnym cukrem trzcinowym. Kombucha BIO Keemun jest pełna słodowości, dymnych aromatów oraz nuty karmelu. Jest to idealne połączenie dla poszukiwaczy nietypowych smaków.

Zobacz pełen opis

Tylko naturalne
składniki

Bez zagęszczaczy
i konserwantów

Starannie
wyselekcjonowane

Pakujemy solidnie
i bezpiecznie

Dlaczego warto?

Kombucha, jak inne produkty spożywcze poddane procesowi fermentacji działa leczniczo na mikrobiotę jelitową, dlatego pacjenci z Hashimoto i IBS stosują ją wspomagająco. Dodatkowo działa przeciwzapalnie, zawiera substancje wspomagające trawienie i przyspieszające metabolizm. Analizy składu tego napoju potwierdzają obecność wielu witamin takich jak: witaminy C, witamin z grupy B: B 1 , B 2 , B 6 , minerałów (cynku, magnezu, żelaza i miedzi), aminokwasów, enzymów, związków polifenolowych, sacharozy, glukozy i fruktozy. Napój może zawierać śladowe ilości alkoholu (ok. 0,5%), który powstał w procesie fermentacji. Nie wskazany jest dla kobiet w ciąży, matek karmiących piersią oraz dzieci.

Składniki

Filtrowana woda, mieszanka ekologicznych zielonych i czarnych herbat, kultury bakterii i drożdży, ekologiczny cukier trzcinowy

Pojemność

330 ml

Warunki przechowywania

Produkt należy przechowywać w lodówce.

O produkcie

Kombucha BIO Keemun to napój herbaciany, lekko mineralny, którego głównym składnikiem jest Keemun –uważana za jedną z najlepszych herbat na świecie, która pochodzi z prowincji Anhui w Chinach. Kombucha powstaje w procesie fermentacji przez symbiotyczną kulturę drożdży (SCOBY) i bakterii kwasu octowego po połączeniu z ciemnym cukrem trzcinowym. Kombucha BIO Keemun jest pełna słodowości, dymnych aromatów oraz nuty karmelu. Jest to idealne połączenie dla poszukiwaczy nietypowych smaków.