Syropy i Soki

Kombucha czarny bez BIO

100 % POLSKA PRODUKCJA

12,00 

Darmowa dostawa od 200 zł

Brak w magazynie

Kombucha to napój z fermentowanej herbaty, który powstaje dzięki grzybowi herbacianemu. Napój bardzo dobrze gasi pragnienie. Produkt naturalnie fermentowany, filtrowany, może zawierać osad organiczny. . Kombucha powstaje w procesie fermentacji przez symbiotyczną kulturę drożdży (SCOBY) i bakterii kwasu octowego po połączeniu z ciemnym cukrem trzcinowym. Napój ten jest gazowany i nazywany jest przez Japończyków kocha kinoko czyli napar z wodorostów. Czarny bez do napoju dodaje smaku kwiatów i jeszcze większej dawki cennych dla naszego organizmu minerałów.

Zobacz pełen opis

Tylko naturalne
składniki

Bez zagęszczaczy
i konserwantów

Starannie
wyselekcjonowane

Pakujemy solidnie
i bezpiecznie

Dlaczego warto ?

Kombucha pełna jest witaminy C i tym samym wzmacnia odporność. Na kolejne zdrowotne działanie napoju ma wpływ kwas foliowy, octowy, mlekowy, glukuronowy, szczawiowy, jabłkowy, glukonowy i kwasy nukleinowe. Napój zawiera witaminy B i C oraz bogactwo składników naturalnych. Powstałe przy fermentacji enzymy poprawiające pracę wątroby i jelit. . Analizy składu tego napoju potwierdzają obecność wielu witamin takich jak: witamin z grupy B: B 1 , B 2 , B 6 , minerałów (cynku, magnezu, żelaza i miedzi). Niewskazany jest dla kobiet w ciąży, matek karmiących i dzieci.

Składniki

Cukier trzcinowy

Fermentowany napar z kwiatów czarnego bzu

Woda

Pojemność

500ml

Sposób przechowywania

Należy przechowywać w lodówce w temperaturze 2-6°C.

O produkcie

Kombucha to napój z fermentowanej herbaty, który powstaje dzięki grzybowi herbacianemu. Napój bardzo dobrze gasi pragnienie. Produkt naturalnie fermentowany, filtrowany, może zawierać osad organiczny. . Kombucha powstaje w procesie fermentacji przez symbiotyczną kulturę drożdży (SCOBY) i bakterii kwasu octowego po połączeniu z ciemnym cukrem trzcinowym. Napój ten jest gazowany i nazywany jest przez Japończyków kocha kinoko czyli napar z wodorostów. Czarny bez do napoju dodaje smaku kwiatów i jeszcze większej dawki cennych dla naszego organizmu minerałów.