Produkty sypkie

Mąka orkiszowa typ 750

100% Polska produkcja

12,00 

Darmowa dostawa od 200 zł

Produkt dostępny. Wysyłka w ciągu 24h

Mąka orkiszowa typ 750 powstaje w procesie mielenia oczyszczonych ziarna pszenicy orkisz. Jest ona doskonałym zamiennikiem mąki pszennej ponieważ zawiera gluten, który jest lepiej przyswajalny przez organizm. Mąka orkiszowa typ 750 biała ma wiele zastosowań. Może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciasta, ciastek, naleśników, placuszków, kotlecików orkiszowych oraz zup orkiszowych. Ponadto produkt, który Państwu oferujemy wytwarzany jest w starodawny sposób w młynie o 100 letniej tradycji. Mąka jest bardzo wysokiej jakości nie zawiera antyzbrylaczy, sztucznych  barwników, konserwantów oraz innych dodatków chemicznych i polepszaczy.

Zobacz pełen opis

Tylko naturalne
składniki

Bez zagęszczaczy
i konserwantów

Starannie
wyselekcjonowane

Pakujemy solidnie
i bezpiecznie

Dlaczego warto?

Ziarno orkiszu jest wspaniałym źródłem energii dla naszego organizmu. Jego spożywanie zaleca się w diecie odchudzającej ponieważ pozostawia uczucie sytości na długi czas. Ponadto w orkiszu znajduje się wiele wartościowych składników odżywczych takich jak: białko, błonnik, nienasycone kwasy tłuszczowe. Jest także bogactwem witamin z grupy B, witaminy A, E, K, oraz makro i mikroelementów takich jak wapń, potas, magnez, żelazo. Dzięki zawartości błonnika mąka orkiszowa reguluje poziom cholesterolu, skutecznie obniża ciśnienie krwi, poprawia przemianę materii oraz wspomaga odchudzanie. Z kolei niacyna (witamina B3) pełni ważną rolę w prawidłowej gospodarce hormonalnej, pracy mózgu i obwodowego układu nerwowego.

Skłądniki

Pszenica orkisz, produkt zawiera gluten

Waga

1 kg

Warunki przechowywania

Mąkę należy przechowywać w suchym, zaciemnionym, przewiewnym i chłodnym miejscu.

O produkcie

Mąka orkiszowa typ 750 powstaje w procesie mielenia oczyszczonych ziarna pszenicy orkisz. Jest ona doskonałym zamiennikiem mąki pszennej ponieważ zawiera gluten, który jest lepiej przyswajalny przez organizm. Mąka orkiszowa typ 750 biała ma wiele zastosowań. Może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciasta, ciastek, naleśników, placuszków, kotlecików orkiszowych oraz zup orkiszowych. Ponadto produkt, który Państwu oferujemy wytwarzany jest w starodawny sposób w młynie o 100 letniej tradycji. Mąka jest bardzo wysokiej jakości nie zawiera antyzbrylaczy, sztucznych  barwników, konserwantów oraz innych dodatków chemicznych i polepszaczy.