Oleje

Olej rzepakowy

100% Polska produkcja

16,00 

Darmowa dostawa od 200 zł

Out of stock

Olej rzepakowy firmy Ale Ziółko powstaje w procesie tłoczenia na zimno ziaren rzepaku z własnych upraw. Proces ten odbywa się w specjalnych prasach ślimakowych gdzie temperatura nie przekracza 40 stopni Celsjusza, co gwarantuje zachowanie cennych wartości zdrowotnych i smakowych zawartych w ziarnach. Charakteryzuje go piękny złoty kolor oraz wyrazisty smak. Olej rzepakowy tłoczony na zimno z powodzeniem możemy dodawać do różnego rodzaju sałatek, surówek, twarożku, past na kanapki, sosów winegret i innych dań serwowanych na zimno. Idealnie sprawdza się jako dodatek do dań ciepłych – zup czy makaronów.

Zobacz pełen opis

Tylko naturalne
składniki

Bez zagęszczaczy
i konserwantów

Starannie
wyselekcjonowane

Pakujemy solidnie
i bezpiecznie

Dlaczego warto?

Olej rzepakowy tłoczony na zimno nazywany również „oliwą północy” to bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych: kwasu Omega- 6 oraz Omega- 3, które pozytywnie wpływają na pracę serca, funkcjonowanie nerek oraz kondycję skóry. Zawarty w nim kwas oleinowy zmniejsza poziom złego cholesterolu. Ponadto obecność witamin E, A i K wpływa korzystnie na niwelowanie wolnych rodników, poprawę wzroku oraz krzepliwości krwi jak również regenerację komórki naszego ciała. Osoby stosujące olej rzepakowy przy zapaleniu stawów potwierdzają, że olej skutecznie łagodzi jego objawy.

Składniki

100% rzepak

Pojemność

250ml

Warunki przechowywania

Przechowywać w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce w temperaturze od 4 do 10 stopni Celsjusza. Chronić przed niekorzystnym działaniem światła i powietrza.

O produkcie

Olej rzepakowy firmy Ale Ziółko powstaje w procesie tłoczenia na zimno ziaren rzepaku z własnych upraw. Proces ten odbywa się w specjalnych prasach ślimakowych gdzie temperatura nie przekracza 40 stopni Celsjusza, co gwarantuje zachowanie cennych wartości zdrowotnych i smakowych zawartych w ziarnach. Charakteryzuje go piękny złoty kolor oraz wyrazisty smak. Olej rzepakowy tłoczony na zimno z powodzeniem możemy dodawać do różnego rodzaju sałatek, surówek, twarożku, past na kanapki, sosów winegret i innych dań serwowanych na zimno. Idealnie sprawdza się jako dodatek do dań ciepłych – zup czy makaronów.