Syropy i Soki

Sok jabłkowy Bankroft

100 % Polska produkcja

19,00 

Darmowa dostawa od 200 zł

Brak w magazynie

Sok o aromacie kwiatowym, w smaku mineralny, lekko dymny, półwytrawny,  naturalnie mętny, lekko gazowany. Wytwarzany jest w 100% z jabłek Bankroft odmiany pochodzącej z Kanady otrzymanej ze skrzyżowania odmian Forest oraz Mclntosh. Miąższ tej odmiany jest jędrny, gruboziarnisty, biały lub lekko kremowy i bardzo soczysty, jabłka są  kwaskowo-słodkie i nieco korzenne. Owoce zbierane są pod koniec października, ale swoją dojrzałość konsumpcyjną osiągają dopiero w styczniu. Sok jabłkowy Bankroft należy do Serii Kolekcjonerskiej firmy Rezerwat Jabłek.

Zobacz pełen opis

Tylko naturalne
składniki

Bez zagęszczaczy
i konserwantów

Starannie
wyselekcjonowane

Pakujemy solidnie
i bezpiecznie

Dlaczego warto?

Jabłka są bogactwem witamin: C, K, B2, B6, A,E oraz B1, a także kwasu foliowego, pantotenowego, polifenoli, pektyn oraz mikroelementów takich jak potas, fosfor, wapń, sód, magnez, żelazo. Przyczyniają się do oczyszczania organizmu z toksyn, regulowaniu pracy układu pokarmowego, zwiększeniu metabolizmu oraz zmniejszaniu wchłaniania „złego” cholesterolu, zmniejszając ryzyko miażdżycy i zawału serca . Jabłka należą do grupy owoców o niskim indeksie glikemicznym, ponadto mają zdolność do odkwaszania organizmu dzięki zawartych w nim zasadowych soli mineralnych. Obecnie zwraca się dużą uwagę na zawartość w jabłkach substancji bioaktywnych, a w szczególności związki fenolowe i karotenowe, które chroni organizm przed chorobami krwi, krążenia i serca oraz rakiem, hamują rozwój wirusów i bakterii w organizmie. Dobroczynne działanie jabłek a tym samym soków sprawia, że powinny być niezbędnym elementem w codziennej diecie każdego z nas.

Składniki

Jabłka

Warunki przechowywania

Produkt należy przechowywać w zaciemnionym miejscu w temperaturze od 2 do 25 stopni Celsjusza.

Pojemność

750 ml

O produkcie

Sok o aromacie kwiatowym, w smaku mineralny, lekko dymny, półwytrawny,  naturalnie mętny, lekko gazowany. Wytwarzany jest w 100% z jabłek Bankroft odmiany pochodzącej z Kanady otrzymanej ze skrzyżowania odmian Forest oraz Mclntosh. Miąższ tej odmiany jest jędrny, gruboziarnisty, biały lub lekko kremowy i bardzo soczysty, jabłka są  kwaskowo-słodkie i nieco korzenne. Owoce zbierane są pod koniec października, ale swoją dojrzałość konsumpcyjną osiągają dopiero w styczniu. Sok jabłkowy Bankroft należy do Serii Kolekcjonerskiej firmy Rezerwat Jabłek.