Syropy i Soki

Sok jabłkowy Królowa Renet

100 % Polska produkcja

19,00 

Darmowa dostawa od 200 zł

Brak w magazynie

Królowa Renet w Polsce znana również pod nazwą Złota Reneta jest starą odmianą jabłoni z XVII wieku. Jej szlachetna nazwa nie jest przypadkowa- jabłka Królowej Renet od innych odmian renety wyróżnia zdecydowanie przyjemny słodkawo-winny smak o delikatnie korzennym aromacie. Dojrzałe owoce są złociste, pokryte prążkowanym pomarańczowo-czerwonym rumieniem zatem jednocześnie zachwyca oko jak i podniebienie każdego miłośnika jabłek. Sok Królowa Renet projektu Rezerwat Jabłek ma aromat karmelu i wanilii, a w smaku wyczuwalne są nuty gruszki. Dominująca, na początku, słodycz soku szybko zanika ustępując miejsca wyraźnej kwasowości z nutą skórki z cytryny.

Zobacz pełen opis

Tylko naturalne
składniki

Bez zagęszczaczy
i konserwantów

Starannie
wyselekcjonowane

Pakujemy solidnie
i bezpiecznie

Dlaczego warto?

Stare odmiany jabłek nie tylko są bardziej odporne na choroby od tych współczesnych, Ale również zawierają zdecydowanie więcej witaminy C, która odpowiada za wzmocnienie odporności organizmu. Oprócz tego są bogate w witaminy: K, B2, B6, A,E oraz B1, a także kwas foliowy, pantotenowy, polifenole, pektyny oraz mikroelementy takie jak potas, fosfor, wapń, sód, magnez, żelazo. Przyczyniają się do oczyszczania organizmu z toksyn, regulowaniu pracy układu pokarmowego, zwiększeniu metabolizmu oraz zmniejszaniu wchłaniania „złego” cholesterolu, zmniejszając ryzyko miażdżycy i zawału serca . Jabłka należą do grupy owoców o niskim indeksie glikemicznym, ponadto mają zdolność do odkwaszania organizmu dzięki zawartych w nim zasadowych soli mineralnych. Obecnie zwraca się dużą uwagę na zawartość w jabłkach substancji bioaktywnych, a w szczególności związki fenolowe i karotenowe, ponieważ które chronią organizm przed chorobami krwi, krążenia i serca oraz rakiem, hamują rozwój wirusów i bakterii w organizmie. Dobroczynne działanie jabłek, a tym samym soków sprawia, że każdy z nas powinien włączyć ten owoc do codziennej diety.

Składniki

Jabłka

Woda

Pojemność

750 ml

Warunki przechowywania

Produkt należy przechowywać w zaciemnionym miejscu w temperaturze od 2 do 25 stopni Celsjusza.

O produkcie

Królowa Renet w Polsce znana również pod nazwą Złota Reneta jest starą odmianą jabłoni z XVII wieku. Jej szlachetna nazwa nie jest przypadkowa- jabłka Królowej Renet od innych odmian renety wyróżnia zdecydowanie przyjemny słodkawo-winny smak o delikatnie korzennym aromacie. Dojrzałe owoce są złociste, pokryte prążkowanym pomarańczowo-czerwonym rumieniem zatem jednocześnie zachwyca oko jak i podniebienie każdego miłośnika jabłek. Sok Królowa Renet projektu Rezerwat Jabłek ma aromat karmelu i wanilii, a w smaku wyczuwalne są nuty gruszki. Dominująca, na początku, słodycz soku szybko zanika ustępując miejsca wyraźnej kwasowości z nutą skórki z cytryny.