Kiszonki i Zakwasy

Zakwas z buraków

100 % POLSKA PRODUKCJA

18,00 

Darmowa dostawa od 200 zł

Produkt dostępny. Wysyłka w ciągu 24h

Zakwas z buraka jest produktem firmy Pozytywnie Zakiszeni. Produkt jest naturalnie fermentowany, niepasteryzowany, posiada żywe kultury bakterii. Zakwas z buraka jest naturalnym probiotykiem, szczególnie polecanym w okresie jesienno-zimowym ze względu na cenne składniki, ważne dla naszego układu immunologicznego. Początkowo powinno się wypijać 50ml samego zakwasu, z czasem zwiększając ilość, żeby nasz organizm przyzwyczaił się do „dobrych” bakterii. Zakwas świetnie sprawdzi się również jako dodatek do zupy, nada jej aromatu i wyrazistego smaku.

Zobacz pełen opis

Tylko naturalne
składniki

Bez zagęszczaczy
i konserwantów

Starannie
wyselekcjonowane

Pakujemy solidnie
i bezpiecznie

Dlaczego warto ?

Barwniki występujące w buraku wykazują silne działanie antyutleniające, regulując ciśnienie krwi i wspomagając układ krwionośny. Zakwas z buraków działa jak probiotyk, pozytywnie wpływa na mikroflorę jelitową, obniża poziom cholesterolu i wspomaga przemianę materii. W procesie kiszenia poziom witaminy C i kwasu foliowego wzrasta niemal dwukrotnie. W zakwasie obecny jest również kwas mlekowy, który pobudza prace jelit i wspomaga detoksykacje. Buraki świetnie również odtruwają organizm, polecane są przy nadmiernym obciążeniu wątroby i przy problemach z grzybicą typu Candida. Dzięki regularnemu piciu zakwasu z buraka możemy pozbyć się zaparć i wzdęć, a produkty przez nas spożywane będą bardziej przyswajalne przez nasz organizm.

Składniki

Buraki

Czosnek

Sól

Pojemność

500ml

Sposób przechowywania

Przechowywać w temperaturze 2 do 8 stopni Celsjusza

O produkcie

Zakwas z buraka jest produktem firmy Pozytywnie Zakiszeni. Produkt jest naturalnie fermentowany, niepasteryzowany, posiada żywe kultury bakterii. Zakwas z buraka jest naturalnym probiotykiem, szczególnie polecanym w okresie jesienno-zimowym ze względu na cenne składniki, ważne dla naszego układu immunologicznego. Początkowo powinno się wypijać 50ml samego zakwasu, z czasem zwiększając ilość, żeby nasz organizm przyzwyczaił się do „dobrych” bakterii. Zakwas świetnie sprawdzi się również jako dodatek do zupy, nada jej aromatu i wyrazistego smaku.