Miody

Ziołomiód kakaowy

100 % POLSKA PRODUKCJA

26,00 

Darmowa dostawa od 200 zł

Produkt dostępny. Wysyłka w ciągu 24h

Ziołomiód to produkt wytwarzany przez pszczoły, który wygląda i smakuje jak miód ale nim nie jest. Poza tradycyjnym wyrobem tych pracowitych owadów możemy również spróbować ziołomiodu, który cieszy się coraz większą popularnością wśród pszczelarzy i miłośników miodu, nie tylko za jego rozkoszny smak, ale również masę wartości odżywczych.  Produkt powstaje w wyniku podawania pszczołom produktów spożywczych (w tym produkcie jest to kakao), soków owocowych i syropu cukrowego. Pszczoły przy pomocy enzymów inwertazy i amylazy redukują cukry złożone na te łatwiej przyswajalne, a przez to zdrowsze. Pszczoły traktują pożywkę jak nektar, wprowadzają ją do wola i dodając swoich enzymów i hormonów zagęszczają ją do konsystencji naturalnego miodu. W ten sposób powstaje produkt niezwykły, bo łączący zalety klasycznego miodu z unikatowymi właściwościami poszczególnych roślin.

Zobacz pełen opis

Tylko naturalne
składniki

Bez zagęszczaczy
i konserwantów

Starannie
wyselekcjonowane

Pakujemy solidnie
i bezpiecznie

Dlaczego warto ?

W kakao znajdziemy cenne minerały takie jak potas, żelazo, magnez i wapń. Kakao znane jest ze swoich właściwości pobudzających ze względu na obecność w swoim składzie kofeiny i teobrominy. Sama teobromina pomaga w niwelowaniu skutków przeziębienia takich jak kaszel. Kakaowiec zawiera także białko, węglowodany, cukry, witaminy D, E, K oraz z grupy B (witamina B1, B2, B3, B6 i B9). Ziołomiody składnikowo są produktem bogatszym od miodów nektarowych i spadziowych, zawierają bowiem substancje czynne pochodzące z ziół, inhibiny, sole mineralne, enzymy oraz liczne witaminy i biopierwiastki. Ziołomiód polecany jest przy anemii wywołanej niedoborem żelaza jak również przy stanach zapalnych jamy ustnej.

Pojemność

400 g

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Składniki

Napar z kakao, Woda, Cukier

O produkcie

Ziołomiód to produkt wytwarzany przez pszczoły, który wygląda i smakuje jak miód ale nim nie jest. Poza tradycyjnym wyrobem tych pracowitych owadów możemy również spróbować ziołomiodu, który cieszy się coraz większą popularnością wśród pszczelarzy i miłośników miodu, nie tylko za jego rozkoszny smak, ale również masę wartości odżywczych.  Produkt powstaje w wyniku podawania pszczołom produktów spożywczych (w tym produkcie jest to kakao), soków owocowych i syropu cukrowego. Pszczoły przy pomocy enzymów inwertazy i amylazy redukują cukry złożone na te łatwiej przyswajalne, a przez to zdrowsze. Pszczoły traktują pożywkę jak nektar, wprowadzają ją do wola i dodając swoich enzymów i hormonów zagęszczają ją do konsystencji naturalnego miodu. W ten sposób powstaje produkt niezwykły, bo łączący zalety klasycznego miodu z unikatowymi właściwościami poszczególnych roślin.