Miody

Ziołomiód kawowy

100 % POLSKA PRODUKCJA

26,00 

Darmowa dostawa od 200 zł

Brak w magazynie

Ziołomiód to produkt wytwarzany przez pszczoły, który wygląda i smakuje jak miód ale nim nie jest. Poza tradycyjnym wyrobem tych pracowitych owadów możemy również spróbować ziołomiodu, który cieszy się coraz większą popularnością wśród pszczelarzy i miłośników miodu, nie tylko za jego rozkoszny smak, ale również masę wartości odżywczych. Produkt powstaje w wyniku podawania pszczołom artykułów spożywczych, soków owocowych i syropu cukrowego. Ten produkt powstał na bazie kawy. Pszczoły przy pomocy enzymów inwertazy i amylazy redukują cukry złożone na te łatwiej przyswajalne, a przez to zdrowsze. Pszczoły traktują pożywkę jak nektar, wprowadzają ją do wola i dodając swoich enzymów i hormonów zagęszczają ją do konsystencji naturalnego miodu. W ten sposób powstaje produkt niezwykły, bo łączący zalety klasycznego miodu z unikatowymi właściwościami poszczególnych roślin.

Zobacz pełen opis

Tylko naturalne
składniki

Bez zagęszczaczy
i konserwantów

Starannie
wyselekcjonowane

Pakujemy solidnie
i bezpiecznie

Dlaczego warto ?

Kawa jest przede wszystkim znana z zawartości kofeiny, która nie tylko pobudza, ale znajduje swoje zastosowanie w lekach przeciwmigrenowych, przeciwbólowych i przeciwastmatycznych. Teofilina i teobromina działają na układ nerwowy poprawiając naszą koncentracje, pobudzają umysł i działają na naszą pamięć krótkotrwałą. Ponadto kawa, podobnie do czekolady stymuluje wytwarzanie serotoniny i dodaje pozytywnej energii. Ziołomiody składnikowo są produktem bogatszym od miodów nektarowych i spadziowych, zawierają bowiem substancje czynne pochodzące z ziół, inhibiny, sole mineralne, enzymy oraz liczne witaminy i biopierwiastki. Ziołomiód polecany jest przy anemii wywołanej niedoborem żelaza jak również przy stanach zapalnych jamy ustnej.

Pojemność

400 g

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Składniki

Napar z kawy, Cukier, Woda

O produkcie

Ziołomiód to produkt wytwarzany przez pszczoły, który wygląda i smakuje jak miód ale nim nie jest. Poza tradycyjnym wyrobem tych pracowitych owadów możemy również spróbować ziołomiodu, który cieszy się coraz większą popularnością wśród pszczelarzy i miłośników miodu, nie tylko za jego rozkoszny smak, ale również masę wartości odżywczych. Produkt powstaje w wyniku podawania pszczołom artykułów spożywczych, soków owocowych i syropu cukrowego. Ten produkt powstał na bazie kawy. Pszczoły przy pomocy enzymów inwertazy i amylazy redukują cukry złożone na te łatwiej przyswajalne, a przez to zdrowsze. Pszczoły traktują pożywkę jak nektar, wprowadzają ją do wola i dodając swoich enzymów i hormonów zagęszczają ją do konsystencji naturalnego miodu. W ten sposób powstaje produkt niezwykły, bo łączący zalety klasycznego miodu z unikatowymi właściwościami poszczególnych roślin.