Miody

Ziołomiód pigwowiec japoński

100 % POLSKA PRODUKCJA

26,00 

Darmowa dostawa od 200 zł

Out of stock

Ziołomiód to produkt wytwarzany przez pszczoły, który wygląda i smakuje jak miód ale nim nie jest. Poza tradycyjnym wyrobem tych pracowitych owadów możemy również spróbować ziołomiodu, który cieszy się coraz większą popularnością wśród pszczelarzy i miłośników miodu, nie tylko za jego rozkoszny smak, ale również masę wartości odżywczych.  Produkt powstaje w wyniku podawania pszczołom produktów spożywczych, soków owocowych i syropu cukrowego. Ten produkt powstał na bazie owoców pigwowca. Pszczoły przy pomocy enzymów inwertazy i amylazy redukują cukry złożone na te łatwiej przyswajalne, a przez to zdrowsze. Pszczoły traktują pożywkę jak nektar, wprowadzają ją do wola i dodając swoich enzymów i hormonów zagęszczają ją do konsystencji naturalnego miodu. W ten sposób powstaje produkt niezwykły, bo łączący zalety klasycznego miodu z unikatowymi właściwościami poszczególnych roślin.

Zobacz pełen opis

Tylko naturalne
składniki

Bez zagęszczaczy
i konserwantów

Starannie
wyselekcjonowane

Pakujemy solidnie
i bezpiecznie

Dlaczego warto ?

Witaminy PP, B1, B2, C i A sprawiają, że pigwa jest świetnym probiotykiem po przebytej chorobie. Owoc poprawia apetyt, wzmacnia odporność i przeciwdziała biegunce. Pektyny zawarte w owocu pigwy ograniczają wchłanianie cukrów z pożywienia, działają również kojąco dlatego świetnie działają na podrażnienia. Ziołomiody składnikowo są produktem bogatszym od miodów nektarowych i spadziowych, zawierają bowiem substancje czynne pochodzące z ziół, inhibiny, sole mineralne, enzymy oraz liczne witaminy i biopierwiastki. Ziołomiód polecany jest anemii wywołanej niedoborem żelaza jak również przy stanach zapalnych jamy ustnej.

Pojemność

400 g

Składniki

Sok z pigwowca japońskiego, Cukier, Woda

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

O produkcie

Ziołomiód to produkt wytwarzany przez pszczoły, który wygląda i smakuje jak miód ale nim nie jest. Poza tradycyjnym wyrobem tych pracowitych owadów możemy również spróbować ziołomiodu, który cieszy się coraz większą popularnością wśród pszczelarzy i miłośników miodu, nie tylko za jego rozkoszny smak, ale również masę wartości odżywczych.  Produkt powstaje w wyniku podawania pszczołom produktów spożywczych, soków owocowych i syropu cukrowego. Ten produkt powstał na bazie owoców pigwowca. Pszczoły przy pomocy enzymów inwertazy i amylazy redukują cukry złożone na te łatwiej przyswajalne, a przez to zdrowsze. Pszczoły traktują pożywkę jak nektar, wprowadzają ją do wola i dodając swoich enzymów i hormonów zagęszczają ją do konsystencji naturalnego miodu. W ten sposób powstaje produkt niezwykły, bo łączący zalety klasycznego miodu z unikatowymi właściwościami poszczególnych roślin.