Kiszonki i Zakwasy

Złoty zakwas ekologiczny z żółtych buraków z imbirem i kurkumą

100 % POLSKA PRODUKCJA

34,00 

Darmowa dostawa od 200 zł

Brak w magazynie

Zakwas ekologiczny z żółtych buraków jest produkowany według rodzinnej receptury. W skład tego zdrowego napoju wchodzi również kurkuma i imbir co nadaje mu wyrazistości, więcej witamin i smaku. Jest to równie dobra alternatywa do tradycyjnego zakwasu z czerwonych buraków, jest słodszy i mniej ziemisty w smaku. Zaleca się codzienne picie szklanki zakwasu każdego ranka, powoli zwiększając ilość wypijanego zakwasu aby przyzwyczaić organizm do żywych szczepów bakterii. Zakwas jest niepasteryzowany, zawiera żywe kultury bakterii, a dodatkowo posiada certyfikat V-Label czyli znak jakości dla produktów wegańskich i wegetariańskich

Zobacz pełen opis

Tylko naturalne
składniki

Bez zagęszczaczy
i konserwantów

Starannie
wyselekcjonowane

Pakujemy solidnie
i bezpiecznie

Dlaczego warto ?

Warto pić zakwas z buraków głównie dla odporności, ale to warzywo również wspomaga proces tworzenia czerwonych krwinek i odkwasza organizm. Kwas bogaty jest w witaminy z grupy A, C, B, E oraz wapń, biotynę, żelazo i potas. Kurkuma pozytywnie wpływa na nasz układ trawienny, ma właściwości pobudzające wydzielanie żółci, gastryny, sekretyny i enzymów trzustkowych, działa także antybakteryjnie i rozkurczająco. Imbir oprócz walorów smakowych przynosi ulgę przy bólu stawów i mięśni, bo jest bogaty w substancję przeciwzapalne. Zakwas powinno się pić profilaktycznie codziennie rano szklankę, z czasem zwiększając ilość.

Składniki

Buraki

Cytryna

Czosnek

Imbir

Kurkuma

Liść laurowy

Sól

Woda

Ziele angielskie

Pojemność

700 ml

Sposób przechowywania

Zalecane jest przechowywanie w temperaturze 2-10°C

O produkcie

Zakwas ekologiczny z żółtych buraków jest produkowany według rodzinnej receptury. W skład tego zdrowego napoju wchodzi również kurkuma i imbir co nadaje mu wyrazistości, więcej witamin i smaku. Jest to równie dobra alternatywa do tradycyjnego zakwasu z czerwonych buraków, jest słodszy i mniej ziemisty w smaku. Zaleca się codzienne picie szklanki zakwasu każdego ranka, powoli zwiększając ilość wypijanego zakwasu aby przyzwyczaić organizm do żywych szczepów bakterii. Zakwas jest niepasteryzowany, zawiera żywe kultury bakterii, a dodatkowo posiada certyfikat V-Label czyli znak jakości dla produktów wegańskich i wegetariańskich