Octy

Żywy ocet z malin

100% Polska produkcja

27,00 

Darmowa dostawa od 200 zł

Brak w magazynie

Żywy ocet z malin to produkt w 100% naturalny, bez konserwantów oraz sztucznych polepszaczy. Wyprodukowany z malin odmiany Polana zbieranych ręcznie w Dolinie Dunajca oraz poddanych długotrwałej fermentacji.Produkt jest niepasteryzowany czyli zawiera żywe kultury bakterii. Nie jest również poddawany procesowi filtracji dlatego  może ulegać mętnieniu oraz powstawaniu naturalnego osadu na dnie butelki. Żywe kultury bakterii octowych mogą spowodować powstanie „matki octowej”, która za pośrednictwem tlenu przekształca alkohol w ocet. Jest to naturalny i zdrowy proces. Żywy ocet z malin jest doskonałym dodatkiem do sałatek, surówek oraz sosów, można go również pić, po rozcieńczeniu z wodą gazowaną- napój zwany shrub. Według producentki  ocet z malinami świetnie komponuje się z pomidorami. Octów owocowych możemy używać również jako dodatek do koktajli alkoholowych zamiast bittersów. Aby zachować prozdrowotne właściwości produktu, zaleca się spożywanie go na zimno.

Zobacz pełen opis

Tylko naturalne
składniki

Bez zagęszczaczy
i konserwantów

Starannie
wyselekcjonowane

Pakujemy solidnie
i bezpiecznie

Dlaczego warto?

Żywy ocet działa korzystne na nasze jelita dzięki utrzymaniu zdrowej flory bakteryjnej, wpływa na poprawę trawienia oraz niweluje objawy zgagi. Bakterie octowe wspierają ochronę układu odpornościowego, zmniejsza ryzyko powstawania infekcji, działa przeciwzapalnie, zapobiega chorobom sercowo-naczyniowym, a nawet zmniejsza ryzyko nowotworów. Owocowe octy cechują się silnym działaniem antybakteryjnym i antyseptycznym. Malinie przypisuje się działania przeciwwirusowe, dzięki czemu ocet możemy używać wspomagająco, w stanach przeziębienia. Wiele osób używa octu jako produkt kosmetyczny, jako płukanka do pielęgnacji łamliwych i suchych włosów oraz przy łuszczeniu się skóry głowy i łupieżu. Dzięki swoim właściwościom antybakteryjnym zmniejsza swędzenie głowy. Ponadto ocet owocowy użyty jako tonik pomaga zrównoważyć pH skóry, ma działanie delikatnie złuszczające, zmiękczające i wygładzające. W formie okładów przyspiesza gojenie się skaleczeń, leczenie grzybicy oraz stanów zapalnych skóry. Ocet malinowy zawiera antyoksydanty, którym przypisuje się szereg korzystnych właściwości. Zwalczają wolne rodniki, zmniejsza ryzyko chorób nowotworowych, minimalizują stres oksydacyjny, chronią przed chorobami układu krążenia, miażdżycy, chronią wzrok, spowalniają proces starzenia się skóry, poprawiają jej jędrność i nawilżenie.

Pojemność

250ml

składniki

100% soku z malin odmiany „Polana”, zawiera żywe kultury bakterii

Sposób przechowywania

Przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu

O produkcie

Żywy ocet z malin to produkt w 100% naturalny, bez konserwantów oraz sztucznych polepszaczy. Wyprodukowany z malin odmiany Polana zbieranych ręcznie w Dolinie Dunajca oraz poddanych długotrwałej fermentacji.Produkt jest niepasteryzowany czyli zawiera żywe kultury bakterii. Nie jest również poddawany procesowi filtracji dlatego  może ulegać mętnieniu oraz powstawaniu naturalnego osadu na dnie butelki. Żywe kultury bakterii octowych mogą spowodować powstanie „matki octowej”, która za pośrednictwem tlenu przekształca alkohol w ocet. Jest to naturalny i zdrowy proces. Żywy ocet z malin jest doskonałym dodatkiem do sałatek, surówek oraz sosów, można go również pić, po rozcieńczeniu z wodą gazowaną- napój zwany shrub. Według producentki  ocet z malinami świetnie komponuje się z pomidorami. Octów owocowych możemy używać również jako dodatek do koktajli alkoholowych zamiast bittersów. Aby zachować prozdrowotne właściwości produktu, zaleca się spożywanie go na zimno.